CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Friday, January 30, 2009

TRiP..KE samporna....Tawau..SAndakan..sepilok..balik UMs.




aku nak story ckitlah pasal tahuN baru cina nie.....ye lah kan cuti2 raye nie....kalau tak diisikan dengan aktiViti yang berfaedah amatlah rugi.....so..penyamun-penyamun (kitaoranglaH) terfikir dan bercadang nak g sampouna....diaorang kata kat sana pulau-pulau n permandangan teramatlaH cantik....so....mulalah proposal dibentangkan....antara kaMi semua cuma 2 orang sahaje yang ada full license kete..yang lain semua ada lesen kete sorong..... first masalah yang kami hadapi adalah......sapa nak dRIVE??? sebab perjalanan ke sana mengambil waktu 10 jam hingga 12 jam.... 2 driver ini pulak...ada satu yang bermasalah....sorang nie...boleh bawak auto saje....dan sorang mamat nie plak...boleh bawak semua kenderaan...cuma jet pejuang je tak pandai...gayat katenye! ...nak tak nak..kami ambil keputusan biar mamat HERo nie je yang bawak kete..biar mata dia terkeluar menahan kepenatan...huhu. bermulalah PENcarian PEnyamuN (AHLI NAK G Trip)... kami bercadang nak ajak 15 orang penyamun...tapi wt masa nie kitaorang ada 10 sahaja...cari punye cari...semua tak nak g...BENGANG betul....TIME nielah ramai sesangat nak CAnceL!!!...alasan diorang ADalah banyak assignment...poYO giler....tapi wat nyer tak gak....HAmpeh..tapi tak pe....AKu dan RAKAnku masih terus mencari dan akhiRnya kita temui...wanita-wanita..huhuhuhu...cukup corem n terus kita orang g gerak...jangan leceh! kita ORAng bertolAk g ke sana...ari isnin 9.00p,m.....malangnye penyamun2 semua Dok mekap dan tengah TAcap..dan akhirnya kami bertolak jam 11.00 pm....aku pn heran....sapa entah nak tengok diorang malam2...naik van plak tuh!...

DALam perjalanan...

nak dipendekkan cerita sewaktu perjalanan di selangi dengan bunyikkan berdengkur dengan penuh merdu macam koir..tak sampai 5 minit semua dah pengsan..apa jenis triplah korang nie..pantang dapat baring!hampeH!! dan dalam perjalanan..2 penyamun kitaorang mengalami loya+peNIng+nak muntah= mabok van...huhuhu....asyik mabuk je aku pun heran.....susah gak kan bawak pompuan....tapi nak wt cam ner pompuan pun penting gak..kalau tak ..tak best lah ahahahaha...





sampai je samporna pada keesokkan harinya dalam jam 10 pagi selasa.....kita orang sampai kat sana n dengan jakunnya kitaorang terus tengk air..ahahaha macam setahun tak dapat tengk air...n kita orang terus cari tempat pendaftaran tuk sewa feri..huhuhu bot je perasan plak naik feri...kira-punye kira...diaorang cakap sorang kepala 50 hinggit mahal giler...."kak kita nie student tau murahlah ckit"kata aku n kawan ku kat sorang cek mek molek nie....dia pun kata no....student ke apa ker samo je...dengan rasa bongkak,belagak n sombongnye..aku pun cakap "terima kasih je lah ye..huhuhu kita orang pun dah kusut masai nie..dah jalan jauh2 tak dapat g pulau plak...pikir punye pikir...kitaorang dapat satu idea...

kitaorang call lah kawan member ak...suruh bapak dia datang bawak bot dia (bapak kawan aku nie dia dok sampurna...jd pemandu pelancong) dan ahkhirnya kami dapat harga murah...n kitaorang terus g pulau yang murahtu..sampai kat pulau tu alangkah terkjutnye.....pulau tu...cantik lagi pulau kat belakang umah aku dengan pulau kat situ.huhuhu..air tak berapa bersih... nak tak nak...jalan je lah belasah je....mandi je.n wt bbq tengah2 panas terik...orang tengk dah macam pelarian palestin..n balasannye kulit aku nie dah kalah macam kulit negro..itam.....tapi itam lagi negro dari aku.huhuhu


semasa pulang ke u.

... masa pulang kita orang singgah gak kat tawau ngan sandakan...oklah penat jugaklah..lagi2 naik van yang kerosi dia separuh...macam nak putus tulang belakang ak....kerusi tu bawak penyakit.jangan kata putus tulang belakang...kencing manis, darah tinggi pun boleh kena kalau duk kosi yang keras macam batu tu!... tp nak wt cam ner nak save buget!huhuhu semasa pulang...si driver ku yang tak sabar nak makan sate....katanye banyak duit lebih....dengan bongkak dan sombongnye..dia memecut dengan pantasnye balik ke kampus sebab nak makan sate... bak kata pepatah.."orang tamak selalu rugi" macam tenuk dengan bayang2nye"..balasannye dia langgar lobang besar dan salah seorang penyamun yang baring berdengkur kat kosi belakang terhantuk kepalanye kat cermin van belakang dan cermin pecah dan meninggalkan kesan lekukkan kepala kat cermin tersebut..(bahan bukti.huhuhu) ..tapi malangnye..kepala penyamun tuh tak pecah..agaknye kepala batu budak tu....dan akibatnye jugak..semua duit yang nak makan sate terpakse digunakan untuk bayar cermin kete..huhuhuhu beputih matalah kami semua nak makan SATE..TIDAK!!!!!!!.....

moral in the story...jangan sombong kalau ada duit lebih ahahahaha

kesimpulannya.. oklah rip kitaorang kali nie..walaupun badan macam nak putus dua dan rasa punye sakit......tp berbaloi gaklah jalan2....banyak kami teroka kat negara orang dan banyak juga lah kami habiskan hingga pokai duit pinjaman.PTPTN .pasni makan magee n nasi kosonglah yerk..ahahaha walau apapun...kenangan yang terindah....tetap indah.......


created.. aLif.ya.JIm.ALif.LAM.

6 comments:

tomato_masam said...

aahhaha, menarik giler korang nyer trip, walaupun 10 jam, tp ok la, pengalaman tu~ n adatla bawak perempuan, mest akan slow kan keadaan nyer~ ngeh ngeh~

mahlukperosak said...

tapi takpe...susah gak kalu tak ada pompuan....nak masak tak ada kaki nanti hehehehehe.

tomato_masam said...

eceh, bukan zaman sekarang ni laki terer masak ke? hehe, kes korang ni bukan tak terer, tapi malas, hoh0ho~

MaHlukPerOSaK said...

agaknye kot...tapi saje je...malas nak tunjuk bakat.hehehehehe

MiSz HuNNy LuV To sMiLE :) said...

poyo je mamat tu tanak tunjuk bakat kunun..
jangan la pecaye wahai cik tomato..
padahal msj org gak dulu mintak bhn perap utk bbq..
walaupun resepi itu tlh dimintak dari papa ku...
situasi ini menunjukkan bhw mahluk itu tetap tidak pandai masak..
ehehe~

MaHlukPerOSaK said...

cakap orang..mintak resepi pun kat bapak dia...bayangkan..apa punye wanita zaman abad ke bapa entah...ahahaha..
resepi keluarga temurunmu ditolak lah misz hanny.... kami ambik resepi resepi amk cik senah yang diwarisi dari pemerintahan jepun lagi..tu yang korang makan sampai menjilat ibu jari kaki ..sedap kan.huhuhu